Bu da dış gebelik olarak tabir edilen sürecin başlaması anlamına gelir. Dış gebelikte olsa bebeğin olup olmayacağını soran birçok hasta oluyor. Bu durumda yumurtanın yanlış yere yerleşmesi sonucunda ne yazık ki bebek dünyaya gelemez.
Doğan vakalar mevcuttur fakat ektopik gebeliğin sonlandırılmaması anne hayatını büyük tehlikeye atar.
Dış gebelik iğnesi sonrası kanama metotreksat adı verilen ilacın vücuda verilmesinin ardından birkaç gün ile birkaç hafta arasında değişebilir.
Dış gebelikte bu olay aşamasında hata vardır ve zigot rahim yerine farklı bölgelere yerleşir. Risk faktörleri olmakla birlikte neden olduğu tam olarak bilinmemektedir.
Bunun yanı sıra istenmeyen bir tablo olan; dış gebeliğin karın boşluğuna veya çevre bağlar içerisine patlaması durumu yaşanabilir. Dış gebeliğin bu komplikasyonunda anne hayatı tehlikededir.
Gebelik belirtiler: Dış gebelikte normal bir gebelik gibi gelişir. İlk zamanlarda hasta normal gebelikten farklı bir şey hissetmez.
Aşağıdakiler dahil olmak üzere ektopik gebelik belirtileri veya semptomlarınız varsa acil tıbbi lawnım alın:
Dış gebelik sonrası her şeyin yolunda gittiğini Detay görmek için beta HCG oranının 5’e düşmesi gerekir. Yapılan kan testleriyle bu orana ulaşılıp ulaşılmadığı incelenir.
Gul Merhaba hocam ben de dış gebelik geçirdim benim sol tarafta yumurtalık dış gebelik olduğu için alindi geri hamilelik düşünsem olurmu
ÇOkay erken teşhis edilen ve bekleme politikası uygulanan hastalarda her gün veya gün aşırı kontroller yapılır, tüm kontrollerde kan testleri ve ultrason ile durumu yakından takip edilir.
Dış gebelikte bebeğin sağlıklı bir gelişim şansı bulunmaz ve bu durum hastaların hayatını da riske atan faktörlerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Tutunduğu alanda büyümeye devam eden yumurta, iç doku ve organlara zarar vermektedir.
Gebeliğin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için ilk advertisementım olarak döllenen yumurtanın fallop tüplerine girerek ilerlemesi ve yolculuğunun sonunda ise sağlıklı ve olması gerektiği gibi rahme ulaşması ve kendisine en uygun yeri bularak yerleşmesi gerekir.
Bazı dış gebelik oluşumlarında rutin ve sıkı bir takip ile medikal tedavi yeterli olurken bazılarında ise cerrahi müdahale söz konusu olabilir.
Nadir durumlarda, döllenmiş bir yumurta rahme implante edildiğinde ve daha sonra rahmin dışında başka bir yere göç ettiğinde dış gebelik de oluşur.